Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Άντρας + Γυναίκα = Φιλία :: True or False ??

Το αιώνιο θέμα ανάμεσα στα δύο φύλα.. Μία διαμάχη σε πηγαδάκια φίλων.. Μία απορία που τελικά ίσως και να μην έχει κάποια απάντηση.. Ένα θεματάκι που θα συζητήσουμε σήμερα στις κατινούλες..
.
Τι γίνεται με τη φιλία ανάμεσα σε 2 straight άτομα διαφορετικού φύλου? Υπάρχει όντως? Ή μήπως υπάρχει κάπου το ερωτικό στοιχείο? Υπάρχει πάντα το flirt που μπορεί είτε να εκδηλωθεί μεμονομένα από το ένα ή το άλλο άτομο, από τους δύο μαζί, ή από κανένα ποτέ????
.
Σάββατο βράδυ στη έξοδο No2 (η No2 ήταν έξοδος για ποτό σε clubbaki, υπήρχε η No1 νωρίτερα για καφεδάκι, και η No3 αργότερα για χορό σε clubbaki), προσπαθούσα να πείσω 2 φίλους (αρσενικού γένους) πως "ναι" υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα.. Κατηγορηματικοί και οι δύο, να επιμένουν πως δεν ισχύει αυτό που λέω.. Το επιχείρημα τους: μία straight γυναίκα μπορεί να μείνει γυμνή μπροστά σε μία άλλη - μη βάζετε πονηρά με το μυαλό σας έγραψα straight πιο πάνω, σε ένα κατάστημα π.χ. που πάνε να αγοράσουν ρούχα.. ένας πάλι straight άντρας άνετα θα γδυθεί μπροστά σε έναν άλλο άντρα π.χ. στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου, αλλά 2 φίλοι διαφορετικού φύλου δεν θα μείνουν ποτέ γυμνοί ο ένας μπροστά στον άλλο, εκτός αν πρόκειται λέει να "ξεφύγουν" από τα όρια της φιλίας.. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι εννοώ..
.
Αυτό λοιπόν εμένα μου καταρρίπτει "πιστεύω" που είχα για χρόνια.. Συμφωνώ πως η φύση του ανθρώπου είναι να ελκύεται από το αντίθετο φύλο και πως ίσως σε κάποια φάση της φιλίας ο ένας ή ο άλλος να σκεφτούν "πονηρά" αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι φίλοι, ή πως με την πρώτη ευκαιρία θα κουτουπωθούν... Και φυσικά κανένας δεν λέει πως αυτό (το κουτούπωμα) δεν είναι σωστό.. αν το θέλουν και οι δύο είναι χαζό να μην το κάνουν.. Ο καλύτερος σύντροφος είναι συνήθως και ο "καλύτερος" φίλος σου, και οι πιο όμορφες σχέσεις ξεκινάνε συνήθως από μία δυνατή φιλία.. αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάθε φίλος που έχεις είναι και υποψήφιος εραστής σου.. Εγώ μπορώ να σκεφτώ φίλους μου, που τους αγαπώ και τους εμπιστεύομαι, αλλά που ποτέ μα ποτέ δε θα μπορούσα να τους δω ερωτικά.. Έχω πάει διακοπές με φίλο μου σε νησί οι δυο μας καλοκαίρι (είπαμε χωρισμένοι και οι δυο, γιατί να μην πάμε μαζί διακοπές? καλύτερα είναι να μείνει ο καθένας μόνος σπίτι του καλοκαιριάτικα?), που είναι straight και κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο και περάσαμε τέλεια και κανένας από τους δύο δε σκέφτηκε να προχωρήσει στο άλλο άκρο.. και ούτε και προχωρήσαμε..
.
Μη μου πείτε πως δε γίνονται αυτά και πως ο φίλος μου έχει "πρόβλημα", γνωρίζω 2 πρώην κοπέλες του και ξέρω πως δεν έχει τέτοιου είδους πρόβλημα.. Στον τσακωμό που είχα λοιπόν το Σάββατο βράδυ, η αντίθετη πλευρά υποστήριζε πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.. Και ήταν και κατηγορηματικοί.. Ακόμα και σχέση λέει να είχαν εκείνη την περίοδο αν έπρεπε να κοιμηθούν στο ίδιο κρεβάτι με μία φίλη τους θα της την έπεφταν χωρίς δεύτερο λόγο.. ειδικά αν τους άρεσε και εμφανισιακά.. Και ρώτησα: καλά και αν δε σας άρεσε η κοπέλα? Μου απάντησαν πως όταν κάνεις καιρό παρέα με κάποιον ξεφεύγεις από πιθανά μειονεκτήματα που μπορεί να βρίσκεις στην εξωτερική του εμφάνιση (αυτό νομίζω ισχύει), και όσο τον κάνεις παρέα τον νιώθεις ελκυστικό, και αν είσαι straight τον νιώθεις και ερωτικό, και ξυπνάνε μέσα σου "περίεργα" ένστικτα...
.
Άρα, μήπως καταρρίπτεται η πίστη μου πέρι φιλίας ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα και τελικά δεν υπάρχει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα? Μήπως πρέπει να βλέπουμε με πιο "πονηρό" μάτι τους φίλους μας? Μήπως τα δύο φύλα από τη φύση τους δεν είχαν κανόνες φιλίας και εμείς προσπαθούμε να πάμε κόντρα στα ένστικτα μας? Ναι αλλά σε αυτή την περίπτωση, τι γίνεται όταν κάποιος έχει πολλές φίλες, ή το αντίθετο, δηλαδή κάποια έχει πολλούς φίλους? Με όλους θα υπάρχει ο ερωτισμός?
.
Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.. Είναι αδύνατον.. Ίσως ανάμεσα στους φίλους σου να υπάρχει και εκείνος που θα σε ελκύει ερωτικά και πιθανόν να προσπαθείς να το πνίξεις επειδή ίσως δεν είναι available ή τον βλέπεις να μην είναι interested σε σένα με αυτό τον τρόπο. Αλλά ένας θα είναι αυτός.. Δε θα είναι παραπάνω.. Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι φίλοι σου..
.
Πολύ καλός σου φίλος μπορεί να είναι και ένας πρώην σου, όταν η σχέση σας έχει περάσει και από τους δύο σε άλλο στάδιο και δεν έχετε πλέον τίποτα να χωρίσετε και τίποτα που να σας ενώνει ερωτικά.. Εεεε δε μπορούμε να πούμε και για αυτόν πως υπάρχει κάτι ερωτικό.. Το ερωτικό πέρασε, τελείωσε, και οι δύο αυτοί straight άνθρωποι είναι φίλοι που δεν βλέπουν ο ένας τον άλλο ερωτικά..
.
Ποιά είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα? Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα? Ή πάντα από πίσω κρύβεται το ερωτικό στοιχείο που είτε εκδηλώνεται είτε όχι?
.
@@----------------------@@
Λόγια της κατίνας Σούλας
.

4 σχόλια:

Lego είπε...

Χμμ δύσκολα ερωτήματα ! Μάλλον η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...
Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, δεν θα είχα πρόβλημα για... φιλικές συναναστροφές 3ου τύπου ;-), αλλά και σε άλλες τόσες, ούτε που θα το συζήταγα. Βέβαια δεν ξέρω τι ίσχυε σε κάθε περίπτωση από την άλλη πλευρά.

Από την άλλη ένας φίλος μου, έχει δηλώσει πως το καλύτερο σεξ το έκανε με φίλες του !

Τέλος να σημειώσω ότι και η Πίκα μου, φίλη ήταν στην αρχή :D :D

Ανώνυμος είπε...

Αιώνιο το πρόβλημα Σούλα μου, αιώνιο! Προσωπικά, έχω να δηλώσω πως έχω βιώσει διαφόρων ειδών φιλικές σχέσεις με φίλους του αντίθετου φύλου. Και μπορώ να πω πως όλα είναι σχετικά.

Ήμουν κολλητή με τον Α. για χρόοονια, υπήρχε πάντα μία ερωτική ατμόσφαιρα μεταξύ μας, μέχρι που τα φτιάξαμε, τα χαλάσαμε, δε μιλάγαμε για χρόνια, και τώρα είμαστε φίλοι και πάλι.Φίλοι και μόνο φίλοι!

Με τον δε Κούκη, είμαστε φίλοι χρόοονια τώρα, και ποτέ δεν άλλαξε κάτι στη φιλία μας, για να την πάει στο "πονηρό".

Με έναν άλλο φίλο μου, στον Στράτο, είμασταν πολύ φίλοι μέχρι που εκδήλωσε το όχι-και-τόσο-φιλικό ενδιαφέρον του και έκτοτε χαθήκαμε!

Και τέλος, με τον Πίκο μου, ξεκινήσαμε φιλικά, και κοίτα που καταλήξαμε!

Εν ολίγοις, νομίζω ότι μία φιλία παραμένει φιλία όταν κανένας από τους 2 δεν γλυκοκοιτάει τον άλλο. Όταν κανένας από τους δύο δεν θα ήθελε να κάνει σχέση με τον άλλο, και που προτιμάει να τον έχει φιλαράκι!
Αν ο ένας λωξοδρομήσει..τότε, ευχήσου να ισχύει το ίδιο και για τον άλλο!;)
Διαφορετικά, φιλία γιόκ!

@lego - Αυτός ο φίλος σου, δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει με τις φίλες του?!? Η' μήπως δεν ήταν και τόσο φίλες του τελικά? Λέω εγώ τώρα..!

Ilias είπε...

Δεν ξέρω.. Βοήθησα ε;

@lego - Αυτός ο φίλος σου ήταν φίλος σου; Ή όπως στους ψυχολόγους που θέλουμε να πούμε για τον ευατό μας και λέμε έχω έναν φίλο που...... :)

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχει φιλια σε αντρα και γυναικα.και ο αντρας και η γυναικα βλεπουν τον αλλο καπως.πρωτη σκεψη ειναι περι ερωτισμου το πρωτο πραγμα που σκεφτεσαι ειναι ''ωραιος η ωραια'' οποτε απο κει και περα στην πορεια τι φιλια μπορει να υπαρξει αφου απ την πρωτη στιγμη κανεις αυτην τη σκεψη!ισως με καποιες παραμετρους να υπαρχει. οπως το να μην εχεις πολυ συχνη και στενη επαφη. να μιλατε μια φορα στο τοσο...να μην ειναι η καθημερινιτητα του αλλου......