Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Τα "καμάκια"..

Λοιπόν καιρός να αλλάξουμε λίγο κλίμα, γιατί ως γνωστόν "οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά"... πού πάνε άραγε χαμένα τα φιλιά? Ουφ ας μην κολαζόμαστε καλύτερα μεσημεριάτικα..
.
Σήμερα αλλάζουμε θέμα και προορισμό.. Θα μιλήσουμε για τα γνωστά σε όλους μας "καμάκια".. Παραπονιόμαστε συχνά οι γυναίκες πως δεν υπάρχουν άντρες, που πήγαν οι άντρες, οι άντρες φοβούνται να κάνουν μία κίνηση, αλλά όταν την κάνουν πάλι τους κατηγορούμε ως "λιγούρια" και τους φτήνουμε.. Μα μήπως είμαστε τρελές? Μήπως όντως δεν ξέρουμε τι ζητάμε?
.
Ok, δε μιλάμε για το "γλοιώδη" τρόπο που χρησιμοποιούν μερικοί, αλλά για κάτι πιο .. όμορφο..
.
Παράδειγμα Νο1: Οδηγείς και όταν σταματάς στο φανάρι κάποιος θέλει να σε ρωτήσει κάτι από το διπλανό αυτοκίνητο. Είσαι ευγενική, κατεβάζεις το παράθυρο και τότε σου χαμογελάει και σου λέει: "θες να πάμε για ένα καφέ, να γνωριστούμε?" Ευγενικότατος ο άνθρωπος, δε μπορείς να πεις, άντρας που δε μασάει και δεν κρύβεται, δυναμικός.. αλλά σε βρίσκει απροετοίμαστη.. Κοκκινίζεις, πρασινίζεις, χαμογελάς και λες ένα "σε ευχαριστώ πολύ αλλά δε μπορώ".. Πράσινο φανάρι και ο καθένας τραβάει το δρόμο του και τη ζωή του..
.
Παράδειγμα Νο2: Οδηγείς (ε τι να κάνουμε ίσως οι άντρες να προτιμάνε τις σοφερίνες) και ενώ σταματάς στο φανάρι έρχεται δίπλα σου ένα μηχανάκι και ο αναβάτης σου χαμογελάει.. Κάνεις πως δεν τον βλέπεις και αναρωτιέσαι γιατί είναι βράδυ και δε φοράς γυαλιά ηλίου να κρυφτείς μέσα σε αυτά.. Σε πλησιάζει και σου ξαναχαμογελάει και σου λέει "δε μου γελάς επειδή έχεις αυτοκίνητο και εγώ μηχανάκι?" "Όχι", απαντάς εσύ, "νόμιζα πως μου έκανες νόημα πως σε έκλεισα και δεν έκανα κάτι για να σε κλείσω, δεν ήταν βλέμμα απαξίωσης". "Όχι δε με έκλεισες, απλά ήθελα να σε γνωρίσω, το όνομα σου θα μου το πεις?" εδώ σε βρίσκει απροετοίμαστη και λες το όνομα σου, "χάρηκα, Νίκος" σου απαντάει. "Και εγώ χάρηκα" λες ανυπομονώντας να ανάψει επιτέλους πράσινο.. "Και θα μείνουμε μόνο στο όνομα?" σου απαντάει. "Εεεε, ναι" χαμογελάς, σου κορνάρουν έχει ανάψει πράσινο, "Καληνύχτα" φωνάζεις και εξαφανίζεσαι.. τραβάει πάλι ο καθένας το δρόμο του και τη ζωή του..
.
Παράδειγμα Νο3: Παραλία, κάνεις ηλιοθεραπεία, έρχεται ένας με 2 καφέδες στο χέρι, 1 φραπέ μέτριο με γάλα και 1 φραπέ γλυκό με γάλα με σκοπό να σε δροσίσει με έναν από τους δύο.. (αν υποθέσουμε πως εσύ όντως πίνεις καφέ, και πως στάνταρ βάζεις ζάχαρη και γάλα στον καφέ σου - τότε είναι σε καλό δρόμο) Κάθεται δίπλα σου και μιλάτε αρκετή ώρα, λες πως περνάς στο νησί, από πού είσαι και όλα τα σχετικά.. Στο τέλος σηκώνεται και φεύγει καλώντας σε σε ένα clubbaki το βράδυ, χωρίς να σου ζητήσει τηλ κτλ. Αν πας η γνωριμία συνεχίζεται, αν όχι αυτός επιστρέφει στην Αθήνα και απλά χάνεστε.. τραβάει πάλι ο καθένας το δρόμο του και τη ζωή του..
.
Αυτά ήταν τρία όμορφα παραδείγματα γιατί δεν ήρθε κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη σε δύσκολη ή περίεργη θέση..
.
Υπάρχουν και μερικοί άσχημοι τρόποι για να απαντήσεις σε ένα "καμάκι" που δεν τους προτείνουμε. Για παράδειγμα σου λένε "κερνάω καφέ γλυκό σαν εσένα" και η απάντηση σου "εγώ όμως τον πίνω μέτριο σαν εσένα".. Φυσικά όταν ο άλλος έχει προσθέσει κάτι του στυλ "μανάρα μου" κτλ η απάντηση σου ήταν άψογη, αλλά αν ο άλλος ήταν απλά ευγενικός, τότε κρίμα κρίμα.. ένα "ευχαριστώ πολύ, δε θέλω" θα έφτανε..
.
Υπάρχουν πολλά ακόμα όμως παραδείγματα που είτε θες να ανοίξει η γη και να σε καταπιεί, είτε να εμφανιστεί ένας "φύλακας-άγγελος" από το πουθενά και να σε "σώσει".. Και συνήθως δε γίνεται τίποτα από τα δύο.. Πρέπει να υποστείς το "κόλημα" που δε γίνεται με όμορφο τρόπο... και καλά να είναι από έναν άγνωστο.. ξέρεις τι να του πεις και πώς να τον αντιμετωπίσεις.. αν είναι από γνωστό? Εκεί είναι που έχεις πρόβλημα, δεν ξέρεις τι να κάνεις για να δείξεις πως δεν ενδιαφέρεσαι, να το ξεκόψεις, αλλά να μην τον προσβάλλεις τον άλλο και να παραμείνετε γνωστοί και όχι τσακωμένοι πρώην γνωστοί.. Και το να το πεις ευθέως είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, αλλά υπάρχουν άνθρωποι, ναι ναι υπάρχουν, που ευθέως λες "sorry δεν ενδιαφέρομαι" και επιμένουν πως μόνο μαζί τους θα είσαι ευτυχισμένη και πως όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις, τόσο πιο γρήγορα θα ευτυχίσεις.. Ή άνθρωποι που τους λες πως δεν ενδιαφέρεσαι, ή πως δεν πάει άλλο, πως θες να τους χωρίσεις ή τους έχει ήδη χωρίσει, και υψώνουν για παράδειγμα τη φωνή τους για να τους ακούει όλος ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος (ένα Σαββατόβραδο καλοκαιριού) και σου ζητάνε να τους παντρευτείς.. Και εσύ αναρωτιέσαι: "μα καλά δεν κατάλαβε πως δεν τον θέλω?" Και θες να εξαφανιστείς από προσώπου γης γιατί έχει γυρίσει πόσος κόσμος και σε κοιτάει να δει τι θα απαντήσεις.. Απαπαπα ντροπή :P
.
Το θέμα είναι όμως πως τελικά οι άντρες προσπαθούν, αρκετοί τουλάχιστον από τους άντρες έχουν ακόμα το ρόλο του κυνηγού είτε τους βγαίνει σε καλό είτε όχι, και εσείς κοριτσάκια εκεί έξω να είστε ευγενικές με τους ευγενικούς κυρίους και αν θέλετε να τους "γειώσετε" να το κάνετε με όμορφο τρόπο γιατί δεν είναι καλό να τους κόβουμε τα φτερά.. Μετά πάλι εμείς θα γκρινιάζουμε πως οι άντρες έχουν γίνει "κοτούλες" και δεν "χώνονται", κτλ κτλ..
.
Αν έρχεται κάποια όμορφη ιστορία μοιραστείτε την μαζί μας.. Ή πείτε μας τη γνώμη σας για το σπορ "καμάκι".. Πιστεύετε πως έχει εκλείψει στις μέρες μας? Θεωρείτε πως οι γυναίκες κάνουν πιο συχνά από τους άντρες καμάκι? Οι αρσενικοί της "παρέας" θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας πως σας την "πέφτουν" οι γυναίκες ή να προτείνετε μεθόδους που "πιάνουν" σε άλλους κυρίους? Ό,τι σας έρχεται στο μυαλό... είναι πολύ ευχάριστο και ανάλαφρο το σημερινό θεματάκι μας.. δε νομίζετε??
.
Φιλάκια...
.
@@----------------------@@
Λόγια της κατίνας Σούλας
.
P.S. Και ναι ναι... μόλις πήραμε μία ευγενική χορηγία από το φίλο μας Kanaks.. ;) Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.mpakouros.net/index.asp?id=661&action=read_article
.

3 σχόλια:

Ilias είπε...

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παραδεχτώ είναι ότι έχεις ταλέντο στο γράψιμο. Θα σου πρότεινα λοιπόν να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενο να γράψεις κάτι σε έντυπη μορφή. Δεν κάνω πλάκα.

Το δεύτερο είναι ότι παραδέχεσαι ότι οι γυναίκες πολλές φορές κόβετε τα φτερά στους άντρες και μετά ζητάτε και τα ρέστα. Τα λες πάρα πολύ καλά! Βέβαια, η κίνηση να σου στείλει κάποιος λουλούδια από το πίσω αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφη και εσύ απότι ξέρω την γείωσες.. Οπότε μάλλον σε παίρνει και εσένα η μπάλα.

Από προσωπική πείρα τώρα, "καμάκι" που έχω κάνει σε τελείως άγνωστη, δεν έχει πιάσει. Προφανώς το έκανα όταν το έκανα (όχι συχνά) ευγενικά και χωρίς προσθήκες (μανάρα και τέτοια) και σε νορμαλ φάση, όχι στην κοπέλα που περνάει τον δρόμο. Αυτούς τους τύπους δεν μπορώ να τους καταλάβω είναι στο αυτοκίνητο και φωνάζουν "πω πω μωρό μου τι μπουτάρες είναι αυτές". Υπάρχει μία περίπτωση στις 210293828282 να γυρίσει και να ανταποκριθεί? Τέλος πάντων φεύγω τώρα.. μπορεί να επανέλθω.. Πλάκα έχει το θέμα..

Vasiliki είπε...

Ναι είδες? Ξέχασα να βάλω δύο περιπτώσεις.. Στην πρώτη λοιπόν, είσαι στο αυτοκίνητο και έρχεται ο Πακιστανός να σου πλύνει τα τζάμια που είναι πληρωμένα από το πίσω αυτοκίνητο.. Τον αγριοκοιτάζεις -τον Πακιστανό- αλλά δε μπορείς να κάνεις και πολλά, απλά δέχεσαι το δωρεάν πλύσιμο, και στη δεύτερη περίπτωση σου δίνει λουλούδια ο Πακιστανός που είναι λέει πληρωμένα από το πίσω πάλι αυτοκίνητο.. Εεεε εκεί μπορείς απλά να μην τα πάρεις.. Μη το ξεφτυλίσσουμε το θέμα εντελώς.. :P

Όσο για το άλλο θέμα που θίγεις.. Λες να το γυρίσω σε συγγραφέας Κατίνα??

Tzopi είπε...

Τσσσ, έγραψες κατίνα μου , έγραψες! Πολύ αστείες και οι φάσεις του φίλου kanaks - αν καταφέρει κανείς να ρίξει κάποια με αυτές τις ατάκες, είναι άρχοντας!:D
Θα συμφωνήσω πάντως με τον Ηλία, ότι κόβουμε όντως πολύ εύκολα τα φτερά του άλλου, όταν έρχεται για καμάκι! Θα μου πεις, εξαρτάται από το στυλ του, την ατάκα του (και φυσικά το παρουσιαστικό του), η αλήθεια είναι όμως ότι σπάνια θα δώσεις ευκαιρία σε ένα καμάκι - Και τελικά χάνεις την ευκαιρία να δεις τί ατάκα θα ακολουθούσε της πρώτης "προσχεδιασμένης" ατάκας!
Διότι, αν και το καμάκι ξεκινάει συνήθως από μία εμπνευσμένη (ή μη) ατάκα, η συνέχεια είναι εκείνη που μετράει!..
Γι'αυτό, next time που θα είσαι στο τιμόνι και κάποιος θα πλησιάσει, άστον να δεις τί έχει να σου πει!;) You never know!;)