Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Διαφορά Ηλικίας..

Καινούρια εβδομάδα... Ε... να μην έχουμε και καινούριο postaki, ένα καινούριο θέμα συζήτησης?? Επιβάλλεται νομίζω.. Το σημερινό λοιπόν θεματάκι μας έχει να κάνει με τη διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια... και κατά πόσο αυτό παίζει ρόλο στη σχέση..
.
Εδώ οι απόψεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο.. Υπάρχουν οι πιο προδευτικοί που θεωρούν πως ο έρωτας ηλικίες δεν κοιτά, και οι πιο κολλημένοι - συντηρητικοί που δεν αντέχουν τη διαφορά ηλικίας... Σε όποια ομάδα και αν ανήκετε όμως, μη μου πείτε τώρα πως δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο η ηλικία.. Εξαρτάται πάντα για τι μιλάμε.. Αν δείτε π.χ. ένα κύριο στα 55+ με μία πιτσιρίκα 25 χρονών θα σκεφτείτε πως η "μικρή" τον ερωτεύτηκε παράφορα ή θα υποθέσετε πως η μικρή "βολεύτηκε" οικονομικά? Εεε ήμουνα σίγουρη πως θα σκεφτόσασταν το δεύτερο.. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τη 45-άρα με τον 25-άχρονο, μόνο που σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μετρήσουμε και το γεγονός πως μερικοί άντρες θέλουν να κάνουν short-term σχέση με "mature" women για να "μαθαίνουν" από αυτές ;) ... (τι να μαθαίνουν? ααα δεν ξέρω είμαι μικρή ακόμα :P χιχι).. Επίσης υπάρχει η περίπτωση η διαφορά ηλικίας να είναι μικρή ή και ανύπαρκτη 0-3 χρόνια. Αλλά σε αυτή την περίπτωση παίζει ρόλο ποιό από τα δύο φύλα (αν μιλάμε για σχέσεις ανάμεσα σε αντίθετα φύλα) είναι μεγαλύτερο...
.
Και επειδή τα πάντα γυρίζουν γύρω από τις γυναίκες... αυτή λοιπόν είναι και η απορία μου... Μεγαλώνοντας άκουγα πάντα πως η γυναίκα πρέπει να είναι μικρότερη από τον άντρα που θα πάρει. Αυτά λέει το κοινωνικό σύνολο, αυτά και η λογική.. όλα τεκμηριωμένα φυσικά.. η γυναίκα λέει οριμάζει πιο γρήγορα από τον άντρα, άρα με ένα μικρότερο της δε θα βγάλει άκρη, αφού θα εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες.. και επίσης για να μην φαίνεται ο άντρας "πιπίνι" και η γυναίκα "γριά" - αφού με τόσα βάσανα οι γυναίκες γερνάνε πιο γρήγορα... επιπλέον η γυναίκα δε μπορεί να κάνει παιδιά όποτε θέλει όπως ο άντρας, άρα "βιάζεται" να παντρευτεί σε μικρότερη ηλικία από τον άντρα, οπότε και είναι "αναγκασμένη" να βρει άντρα σε μεγαλύτερη ηλικία που θέλει να κάνει οικογένεια...
.
Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα ένα... Για το πρώτο δεν ξέρω πόσο πιο ώριμες είμαστε από τους άντρες στην ίδια ηλικία με εμάς.. νομίζω πως παίζουν ρόλο οι εμπειρίες που έχει ζήσει ο καθένας και όχι η ηλικία του.. Το δεύτερο νομίζω πως μπορούμε να το καταρρίψουμε, αφού η γυναίκα σήμερα προσέχει τον εαυτό της και δεν "σταφιδιάζει" από μικρή ηλικία, σε αντίθεση με τον άντρα που λόγω άγχους χάνει από μικρή ηλικία τα μαλλιά του, κάτι που του προσθέτει χρόνια δηλαδή... Για το τρίτο δεν ξέρω.. Δεν μπορούν να μπαίνουν κανόνες σε πράγματα που δεν μπορείς να προγραμματίσεις.. Και τι είναι η οικογένεια και ο γάμος, πίτσα? να την παραγγείλεις όποτε έχεις όρεξη? Που ακόμα και η πίτσα μπορεί να μην έρθει στη ώρα της, αν πέσεις σε peak μέρα και ώρα (π.χ. αγώνα Champions League)..
.
Άρα αφήνοντας έξω τους "κοινωνικούς" παράγοντες (γιατί απλά έτσι θέλουμε - είτε σας αρέσει η τεκμηρίωση μου είτε όχι), μένουμε στο πως το βλέπει ο καθένας από εμάς... δηλαδή ο καθένας από την πλευρά του με βάση πάντα τις προσωπικές του εμπειρίες και τα δικά του "θέλω"..
.
Υπάρχουν ανάμεσα μας κολλημένα μυαλά που απορρίπτουμε σχέσεις όταν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη? Για πείτε μου τι πιστεύετε..
.
Για να είμαι ειλικρινής και εγώ μαζί σας, νομίζω πως και εγώ έχω υπάρξει ανά διαστήματα στην κατηγορία ανθρώπων που "κολάνε" στην ηλικία.. :P Έχω φύγει τρέχοντας μαθαίνοντας πως ο άλλος είναι έστω και 1 χρόνο μικρότερος.. λες και μας χωρίζει χάσμα γενεών.. Λες και ο άλλος θα θέλει να παίζει με playmobil και εγώ θα ξενερώνω που έμπλεξα με ένα παιδάκι.. Η τιμωρία όμως έρχεται όταν γνωρίζεις έναν κατά πολύ μεγαλύτερο (π.χ. 3 χρόνια) και βλέπεις πως ο μικρότερος συμπεριφερόταν πιο ώριμα από το "παιδάκι" που έχει ήδη κλείσει τα πρώτα "-άντα"...
.
Φαύλος κύκλος? Μπορεί... Σωστό ή λάθος?... Δεν έχει σημασία... Όλα έχουν να κάνουνε με το πώς το βλέπει ο καθένας μας.. και ίσως θα ήταν καλό όταν δύο άνθρωποι νιώθουν μία έλξη ο ένας για τον άλλον να μην ζητάνε κατευθείαν ληξιαρχική πράξη γέννησης... έτσι ίσως τους δωθεί η ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα προτού καταλάβουν πως "ηλικιακά" ίσως και να μην ταιριάζουν..
.
Για να σας ακούσω λοιπόν... :
Αν είσαι γυναίκα: Θα έκανες σχέση με μικρότερο άντρα? Υπάρχει μία max διαφορά ηλικίας? Παίζει ρόλο για εσένα?
Αν είσαι άντρας: Θα έκανες σχέση με μία μεγαλύτερη σου? Μέχρι πόσα χρόνια - μήνες - μέρες μεγαλύτερη? Παίζει ρόλο για εσένα?
.
Περιμένω ανυπόμονα να δω τι πιστεύετε....
.
@@----------------------@@
Λόγια της κατίνας Σούλας
.

6 σχόλια:

Ilias είπε...

Ποτέ μη λες ποτέ. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότ δεν θα έκανα σχέση με πολύ μεγαλύτερη γυναίκα αλλά μέχρι στιγμής δεν νομίζω να κοίταγα πάνω από 2-3 χρόνια μεγαλύτερή μου. Επίσης έχει να κάνει και η ηλικία που βρίσκεσαι. Αν είσαι π.χ 16 το 18 ειναι τεράστια διαφορά ενώ το 27-29 όχι και τόσο. Επίσης μεγάλη σημασία παίζει η φάση ποθ βρίσκεσαι. Αν π.χ σπουδάζεις και αράζεις και η άλλη δουλεύει είναι πρόβλημα. Επομένως εκτός και αν πρόκυται για καμία ξεχωριστή περίπτωση, γυναίκες πάνω από 31-32 θα μου ήταν μάλλον αδιάφορες! Για σοβαρή σχέση μιλάμε πάντα εε;; :-)

Vasiliki είπε...

@Ilias: Μμμμ μάλιστα... άρα γνωρίζοντας κάποια ζητάς ταυτότητα και στο καπάκι αποφασίζεις αν 8α κάνεις σοβαρή σχέση ή σχέση πλάκας? Και καλά μία σοβαρή σχέση την κάνεις define από την αρχή ως σοβαρή, ή την ξεκινάς χαλαρά και βλέπεις που θα βγει? - Μεγάλη κουβέντα ε? Θα το αναλύσω σε άλλο postaki... - Προς το παρόν για να ακούσουμε/διαβάσουμε και άλλες απόψεις πάνω στη διαφορά ηλικίας...

Ανώνυμος είπε...

Μόλις χτες είχα μία παρόμοια κουβέντα με ένα φίλο μου, ετών 26, που ενδιαφέρεται για μία γυναίκα 41!Μεγάλη διαφορά, όχι αστεία! "Και τί θέλεις από αυτή τη σχέση?" τον ρώτησα.."Ε,να περάσουμε καλά" μου απάντησε!Κι εκείνη, φαντάζομαι, κάτι ανάλογο ψάχνει αν σκεφτεί κανείς ότι είναι χωρισμένη με ένα 10άχρονο κοριτσάκι!
Κι όμως, η συγκεκριμένη δεν κολλάει να προσεγγίσει και να ανοίξει τα χαρτιά της στο φίλο μου. Εκείνη τον πλησίασε πρώτη,εκείνη δείχνει ακριβώς τί θέλει. Κι αυτό αρέσει σε έναν άντρα - Να είναι δηλαδή με κάποια που ξέρει ακριβώς τί θέλει, δε φοβάται, δε ντρέπεται, δεν έχει ανασφάλειες..

Εγώ, προσωπικά, δε νομίζω πως θα μπορούσα να τα φτιάξω με κάποιον αισθητά μικρότερό μου (όπου βέβαια το "μικρότερός" μου δεν ήταν κάτι που αναφερόταν στην ημερομηνία γέννησής του μόνο, αλλά και στη συμπεριφορά του γενικότερα). Αν ταιριάζεις με τον άλλο σε 5 βασικά πράγματα, και μπορείς να συνεννοηθείς, τότε η διαφορά ηλικίας είναι το τελευταίο που σε απασχολεί! Είτε αυτή είναι προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω!

Όλα είναι του μυαλού..!

Vasiliki είπε...

@Toula: Και ποιά είναι αυτά τα 5 βασικά πράγματα? Και το κυριότερο γιατί είναι 5 και όχι 4, ή 7?? Ή μήπως θα τα δούμε αναλυτικά σε postaki???? :P

Ανώνυμος είπε...

Γνωστος μου κανει σχεση αποκλειστικα με γιαγιαδες(40+). πουρολαγνος ο Αλεξ. Αφου μπερδευω τη μανα του με τη γκομενα του ενα πραγμα :-P. Όποτε σηζηταμε επι του θεματος βλεπω οτι εχει τα ιδια γκομενικα προβληματα που θα ειχε και με μια 25αρα (εκτος της περιουδου κακια mode off). Καμια διαφορα συμπεριφορας, μαλλον ειναι θεμα ανθρώπου και οχι ηλικιας.
Η ουσια ειναι οτι η γρια η κοτα εχει το ζουμι αλλα ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΧΟΡΤΑΣΕ ΜΕ ΖΟΥΜΙ

Vasiliki είπε...

@Kanaks: Είδατε? Αυτό που έλεγα για τις 40-άρες.. Τελικά μάλλον έχει δίκιο το άσμα: οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες.. χαχα Αφού περνάει καλά το παιδί, περί ορέξεως δε μας πέφτει λόγος.. Ίσως όντως ο έρωτας να είναι τυφλός.. τι να πω..