Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Το "αίσθημα" μας.. falls για την "όμορφη" φίλη..

Σου αρέσει κάποιος, προσπαθείς να τον βλέπεις όσο πιο συχνά είναι εφικτό.. κανονίζεις να βρίσκεστε με φίλους για να μην "φανείς" λυσσάρης και για να έχεις και μία δικαιολογία έτοιμη και την πατάς εκεί που συνειδητοποιείς πως αυτός ενδιαφέρεται όχι για εσένα αλλά για την ωραία φίλη σου, γνωστή σου, ξαδέρφη σου κτλ.. Τι κάνεις τότε?
.
1. Λες "δεν αξίζει τον κόπο" και τον αφήνεις στο δρόμο του, ξεκόβεις από αυτόν - σιγά μη σε χωρίσει από τη φίλη σου, δεν πολεμάς καν για να τον κατακτήσεις..
2. Λες "θα τη σκοτώσω την ωραία φίλη/γνωστή" που του κουνήθηκε, ξεκόβεις από την όμορφη φίλη - είτε την ξεμαλλιάσεις πρώτα είτε όχι, και προσπαθείς να τον διεκδικήσεις..
3. Λες "να ζήσουν τα παιδιά" και προσπαθείς να τους κάνεις κατάσταση, και εσύ το ξεπερνάς με τον καιρό..
4. Λες "να ζήσουν τα παιδιά, αλλά σιγά μη τους βοηθήσω να τα βρουν κιόλας", ξεκόβεις και από τους δύο - αυτό που σε πληγώνει το διώχνεις μακριά.. υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές..
5. Γίνεσαι έξαλλη/έξαλλος @#@#@@##@, πήρες το μάθημα σου και αρχίζεις να κάνεις παρέα με άσχημους ανθρώπους..
.
Μη μου πείτε.. η επιλογή είναι δύσκολη, ε? Θεωρώ όμως πως ο κάθε ένας από εμάς αντιδρά με τον ίδιο τρόπο πάντα όταν του τυχαίνουν τέτοιες καταστάσεις.. Τώρα ποιές οι πιθανότητες να σου τυχαίνουν τέτοια "κουλά" παραπάνω από μία φορές στη ζωή σου, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.. Μάλλον μερικοί άνθρωποι είναι γκαντέμηδες από τη φύση τους..
.
Είναι και η αύρα που περνάς πάντα στο αντίθετο φύλο.. αυτό που βγάζεις στον άλλο.. Συνήθως όταν δεν ενδιαφέρεσαι για κάποιον είσαι ο εαυτός σου και τον κερδίζεις τον άλλο με το "είναι" σου, αλλά όταν έχεις δαγκώσει τη λαμαρίνα προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τον άλλο, να τον κάνεις να σε προσέξει και εκεί το χάνεις το παιχνίδι.. Φαίνεσαι σαν ένας υστερικός άνθρωπος που προσπαθεί να είναι τέλειος σε όλα του.. και ο άλλος βλέπει πλέον μόνο τα αρνητικά σου σημεία.. με απόλυτο επακόλουθο να μη του αρέσει πλέον αυτό που ίσως αρχικά να τον είχε εντυπωσιάσει..
.
"Όμορφες" φίλες θα υπάρχουν σε κάθε φάση της ζωής σου.. Δεν μπορείς να αποκλείσεις άτομα από τον κύκλο σου μόνο και μόνο για να μη τους έχεις σαν ανταγωνιστές σε κάποια αντίστοιχη φάση.. Το αστείο είναι πως είτε όμορφοι είτε άσχημοι, οι άντρες τα βρίσκουν πάντα μεταξύ τους.. λειτουργούν με το "first come first serve"... αν δηλαδή σε μία παρέα βρεθεί μία όμορφη που τη θέλουν και οι δύο, ο πρώτος που θα το δηλώσει στον άλλο, έχει και το πάνω χέρι και φυσικά το "παιχνίδι" είναι δικό του.. Στις γυναίκες όμως δε γίνεται συχνά το ίδιο.. Σαν "κρυψίνοι" που είμαστε εμείς οι γυναίκες προσπαθούμε να μη το εξωτερικέψουμε με αποτέλεσμα είτε κάποια άλλη να στον πάρει μέσα από τα χέρια, είτε αυτός να προλάβει να ερωτευτεί την "όμορφη" φίλη σου..
.
Ίσως να είναι και απλά θέμα της μοίρας μας.. Some things are just not meant to be.. όσο πιο γρήγορα το πάρουμε απόφαση, τόσο πιο γρήγορα θα ζήσουμε μέσα στην ευτυχία.. :-) με αυτά που έχουμε ή μπορούμε να έχουμε..
.
Λέτε τελικά η σωτηρία μας να είναι στο να κάνουμε παρέα με πιο άσχημους ανθρώπους από εμάς?? Και με τις "όμορφες" φίλες/"όμορφους" φίλους τι θα κάνουμε????
.
@@----------------------@@
Λόγια της κατίνας Σούλας
.

2 σχόλια:

Tzopi είπε...

Πωπω..Ωραίο θέμα έπιασες για μία ακόμη φορά Σούλα μου!Αναρωτιέμαι, από πού το εμπνεύστηκες αυτή τη φορά!;)
Και σηκώνει και μεγάλη συζήτηση (τύπου καφενείου,you know) την οποία δεν αξίζει να κάνουμε μέσα από το bloggaki!
Πιστεύω απλά πως αν το "αίσθημά" μας πέσει για την όμορφη φίλη μας απλά και μόνο επειδή είναι όμορφη, τότε εκείνος δεν ξέρει τί χάνει!Αν πάλι πέσει επειδή αναπτυχθεί χημεία μεταξύ τους, τότε ήταν αναπόφευκτο! Σε κάθε περίπτωση, και σε συνδυασμό με το προηγούμενο ποστάκι σου, θεωρώ ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι αρκετή για να πέσει ο άλλος! Πρέπει να σου κάνει κι ένα "κλικ" ο ωραίος για να τον προτιμήσεις, έτσι δεν είναι?
Η', υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις γυναικών, που με το που γνωρίζουν έναν άντρα, θέλουν ντε και καλά να του τραβήξουν το ενδιαφέρον, απλά για να αποδείξουν στον εαυτό τους πως μπορούν!
Αυτές καλό είναι να τις κρατάς από μακρυά στην αρχή ;)

Vasiliki είπε...

Πάντως όντως αυτό το θεματάκι έρχεται σα συνέχεια στο προηγούμενο κατινο-postaki.. Αχ πως με "πιάνεις" Τζοπάκι..

Νομίζω πως πριν παραδεχτήκαμε πως όντως looks is everything τουλάχιστον στην αρχή ώστε να υπάρξει η αρχική έλξη..

και όταν η έλξη έρχεται με την "όμορφη" φίλη ή τον "όμορφο" φίλο και όχι με εσένα, τότε δεν αξίζει καν να συνεχίσεις να σκέφτεσαι εκείνον ή εκείνη που σε γοήτεψαν..