Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Εξωτερική εμφάνιση = Τα πάντα??

Η εμφάνιση είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο θα προσέξουμε ένα άτομο του αντίθετου φύλου "διαφορετικά".. Είναι ο λόγος που θα μας κάνει να γυρίσουμε το κεφάλι και να θαυμάσουμε αυτό που βλέπουμε.. Είναι ο λόγος που θα μας κάνει να ποθήσουμε κάποιον ερωτικά.. Είναι ο λόγος που θα προσπαθήσουμε να έρθουμε και να βρεθούμε πιο κοντά στον άλλο..
.
Είναι μύθος ή αλήθεια?
.
Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια με γνωστούς και φίλους, ευτυχώς για τους όμορφους, και δυστυχώς για τους άσχημους, δεν είναι καθόλου μύθος.. Η εξωτερική εμφάνιση είναι ο No1 λόγος για να ενδιαφερθούμε για κάποιον.. - Το μόνο που μας σώζει είναι πως κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικό γούστο.. - Στην αρχή όταν δεν ξέρεις τίποτα για τον άλλο και δε μπορείς να σκιαγραφήσεις το χαρακτήρα του, θα κολήσεις σε αυτό που βλέπεις.. Δίνοντας μία και μόνο ευκαιρία στον άλλο να τον γνωρίσεις καλύτερα, είτε θα τον ερωτευτείς είτε θα τον απορρίψεις..
.
Επίσης, μία άποψη που άκουσα χτες το βράδυ ήταν: όταν βλέπεις τον άλλο συνέχεια σταματάς να βλέπεις μερικά ψεγάδια πάνω στον άλλο που δε σου άρεσαν αρχικά, και ειδικά αν σου αρέσει ο χαρακτήρας του άλλου αρχίζεις και κολλάς.. (σωστά δε το μετέφερα? αν όχι διόρθωσε με plz)
.
Η απάντηση που έδωσα εγώ στο παραπάνω ήταν: μήπως να κυκλοφορούμε με φωτογραφίες τύπου αυτόγραφο και να τις μοιράζουμε σε εκείνους που μας ενδιαφέρουν, ώστε να μας συνηθίσουν και να μας "δουν" διαφορετικά μετά από λίγο ίσως καιρό??.. Αστειεύομαι φυσικά.. Αλλά πόσο δίκιο δεν έχει άραγε η παραπάνω άποψη? Με τον καιρό αρχίζει να σου αρέσει ο άλλος.. η πρώτη εντύπωση έχει να κάνει πάντα με αυτό που βλέπεις.. και αυτό βέβαια δεν ευνοεί τους άσχημους, μιά και δεν είναι όλοι θετικοί στο να δώσουν μία ευκαιρία και να γνωρίσουν κάποιον που δεν τους αρέσει..
.
Πάντα υποστήριζα και προσπα8ώ ακόμα και τώρα να υποστηρίζω πως δε θες ένα άνθρωπο που να είναι όμορφος αλλά κενός.. Εκτός αν ψάχνεις μία σχέση με μία γυναίκα/άντρα γλάστρα.. που και αυτό να ψάχνεις, για πόσο θα το έχεις άραγε? Θα σε κουράσει.. Φυσικά υπάρχει και το τέλειο πακέτο: να είναι ο άλλος κούκλος/κούκλα, με προσωπικότητα, και να σε θέλει και εκείνος/εκείνη.. (αλλά ποιές οι πιθανότητες να σου καθήσουν και τα 3?) Και αυτό που έχει δείξει η ζωή, είναι πως συχνά συμβιβαζόμαστε στην ομορφιά.. Ίσως ναι να συνηθίζουμε με τον καιρό τον άλλο, ίσως ο έρωτας να μας τυφλώνει και να βλέπουμε τον άλλο κούκλο, ίσως στον κόσμο μας να μην υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι..
.
Πάντα υποστήριζα πως η εξωτερική εμφάνιση δε μπορεί να μετράει περισσότερο από τον ψυχικό κόσμο.. Πάντα έδινα βάση στην προσωπικότητα... αλλά να είμαι ειλικρινής πολλές φορές δεν ήθελα να ακούσω δεύτερη κουβέντα για κάποιον που δε μου έκανε το κλικ...
.
Εσείς τι πιστεύετε για όλα αυτά? Έχω δει άτομο να λέει: απαπα με τίποτα.. δε βλέπεται καλέ... Και μετά από λίγο καιρό να είναι τρελός/τρελή για την/τον άλλο... Έχω δει και το αντίθετο: να είναι τρελός/τρελή αρχικά και γνωρίζοντας σε βάθος τον άλλο/άλλη να βαριέται και να ψάχνει τρόπους διαφυγής..
.
Συνήθως λέω πως η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση.. Αλλά σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μέση? Μπορείς να ερωτευτείς κάποιον που είναι πολύ άσχημος ή εκείνον που είναι out of your league? Θα έδινες ευκαρία σε μία τέτοια σχέση? Ή θα την απέρριπτες από την αρχή? Αξίζει πάντα η διαδρομή, αλλά θα την έκανες αν είχε ένα σήμα της τροχαίας στην αρχή του δρόμου, πως ο δρόμος είναι αδιέξοδο? Αν ήξερες από την αρχή πως ο άλλος θα σε απορρίψει θα έμπαινες στον κόπο να δοκιμάσεις την απόρριψη?
.
Όλοι προσπαθούμε να γίνουμε σικάτοι, όμορφοι, κτλ.. Η βιομηχανία της ομορφιάς το εκμεταλλεύεται κανονικά.. Ποιός σου λέει όμως πως και όμορφος να γίνεις, θα είσαι αρκετά καλός για αυτή/αυτόν? Στην εξωτερική εμφάνιση δεν υπάρχουν όρια.. Αυτό που αρέσει σε σένα δεν αρέσει απαραίτητα και στον άλλο.. Τι πρέπει να κάνουμε? Να γίνουμε ακριβώς όπως ξέρουμε πως θα αρέσαμε σε εκείνον που μας αρέσει? Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε την προσωπικότητα μας?
.
Ξέρω ξέρω έκανα πολλά ερωτήματα μαζεμένα.. αλλά όλα συνδέονται μεταξύ τους.. Για να δούμε και το δικό σας feedback...
.
@@----------------------@@
Λόγια της κατίνας Σούλας
.
P.S. Και όπως πήρε και το αυτί μου τελευταία ;) , οι "μεσογειακές" καμπύλες της Βellucci δε θα πήγαιναν με μαλλί πλατίνα.. (νομίζω πως έγινε ξανθιά για μία καινούρια ταινία)
.

5 σχόλια:

Tzopi είπε...

I couldn't agree more!
Πιστεύω κι εγώ ακράδαντα ότι η εσωτερική ομορφιά του άλλου είναι πολύ πιο σημαντική από την εξωτερική. Διότι αν περάσει ο καιρός και ο καλός σου π.χ. χάσει τα μαλλάκια του, ή πάρει μερικά κιλάκια, τότε αν δεν τα έχεις βρει μαζί του εσωτερικά, την έχεις πατήσει! Άσε που μέσα στα χρόνια, ο άνθρωπος σου μένει κι η ψυχή του, όχι η εξωτερική εμφάνιση..

Βέβεια, η εξωτερική εμφάνιση βοηθάει στις πρώτες εντυπώσεις. Γι'αυτό και προτιμώ να γνωρίζω καλά κάποιον, είτε έχει τα good-looks είτε όχι, και να βλέπω αν μου ταιριάζει! Εκεί είναι που βλέπεις αν ο άλλος έχει κάτι παραπάνω να σου πει..Τότε που μαθαίνεις ότι ένα ζευγάρι γοητευτικά μάτια, μία στραβή μύτη, ένα υπέροχο σώμα ή κάποια ατέλεια δεν αρκούν για να δεχτείς ή να απορρίψεις τον άλλο;)

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως για μας οι γυναικα ειναι πιο εγκεφαλικο ον, τωρα οι αντρες θα δουν τη βιτρινα και μετα θα μπουν να ρωτησουν. Το σιγουρο ειναι οτι αν εισαι στοκος δε σε σωζουν τα θεληματικα πιγουνια (οσα θεληματα και να κανουν :-P) ουτε και τα 6πακς.

Ilias είπε...

Αυτά με τα league και τα τέτοια δεν τα καταλαβαίνω και εύχομαι να διαψευστείς και να σκάσεις!! Οτι πρώτα βλέπεις τον άλλον εξωτερικά και ύστερα τον προσεγγίζεις για να τον γνωρίσεις, είναι σωστό, όπως σωστό είναι ότι και να μην σου αρέσει τρελά κάποιος, αν τον γνωρίσεις καλύτερα και σου κάνε τότε παθαίνεις χειρότερη πλάκα από οποιονδήποτε άλλον πανέμορφο.

Γενικά δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να βάλει όρια. Και εδώ ακόμα ταιρίαζει το Ζήσε τη στιγμή. Παίξε με το μωρό και όπου σε βγάλει! Ποτέ δεν ξέρεις!

Vasiliki είπε...

@Tzopi: μου πραγματικά άρεσε αυτό με το "ζευγάρι γοητευτικά μάτια".. έχεισ μάλλον δίκιο, ποιά εξωτερική εμφάνιση και πράσινα άλογα? Το βλέμμα του άλλου είναι που σε μαγνητίζει και σε "σκοτώνει"..

@kanaks: εμ οι άντρες που θα στεκόντουσαν? στη βιτρίνα θα κοντοσταθούν και μόνο αν τους γυαλίσει κάτι θα μπουν και στο μαγαζί να εξερευνήσουν ε? ;) το μισώ αυτό, αλλά το ξέρω πως έχεις δίκιο ... :(

@Ilias: Εσύ θες να διαψευστώ για να αποδείξεις πως έχεις δίκιο ε? Κοίτα παρόλο που πάντα έχω δίκιο :P πολύ με συμφέρει in this case να έχω άδικο.. και να έχεις εσύ δίκιο.. αλλά η ζωή και η πραγματικότητα δεν είναι δίκαιες.. Ναι να παίξεις, να παίξω, να παίξουμε... , αλλά δεν πρέπει το παιχνίδι να περιορίζεται στην κατηγορία του καθενός? Όταν παίζεις σε "ξένες" κατηγορίες ή που θα αποκλειστείς ή που θα χάσεις.. έχει νόημα να το ρισκάρεις??

Άκης είπε...

Όπως είπαν καί οι προηγούμενοι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση..Ας πω και εγώ την γνώμη μου σαν άντρας.Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνιση για την πρώτη εντύπωση.Αλλά ως εκεί πιστεύω.Απο προσωπική εμπειρία πολλές φορές έχω "τρελλαθεί" απο την εμφάνιση μιας γυναίκας αλλά ύστερα απο συζήτηση μαζί της(μιλάω για λίγη ώρα)να έχω ξενερώσει τελείως.Τι να το κάνεις να έχεις δίπλα σου μια "γυναικάρα" καί να μην μπορείς να αλλάξεις μία κουβέντα μαζί της?Sorry αλλά όταν μιλάμε για νοήμων(το έγραψα σωστά?)ανθρώπους το πάν έιναι να κοιτάνε άλλα χαρίσματα καί όχι μόνο τα εξωτερικά.Τα εξωτερικά θα σε κρατήσουν για λίγο δίπλα της,τα εσωτερικά ίσως καί για πάντα.Καλά είναι όλα αυτά,ρομαντικά αλλά δυστυχώς δέν ζούμε σε τέτοια εποχή.Καί ακόμα καί εμείς με αυτές τις απόψεις πράτουμε εντελώς αντίθετα,οπότε όλοι καλοί είμαστε στα λόγια.