Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Our personal favorites! (a.k.a τα Κατινάκια μας!)

Εγώ που λέτε φίλοι μου, είμαι μία καθως-πρέπει Κατίνα! Κατίνα των Π.Β.Π (Πολύ Βορείων Προαστίων), με τρόπους, ήθη και..έθιμα!

Τον καλό λόγο, θα τον πω!Και με το παραπάνω!Και όπως θα ξέρουν και οι φίλες κατίνες, δεν κακολογώ εύκολα τους άλλους!Σας είπα, είμαι μία εκλεπτισμένη κατίνα!
Υπάρχουν όμως μερικές κατηγορίες ανθρώπων, που δε χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια, για να ξεκατινιαστούν!Μέσα από αυτό το μαρτυρικό μπλόγκ, θα σας προειδοποιήσουμε για τα περίφημα Κατινάκια, εκείνα τα μοχθηρά ανθρωπάκια που συναντάμε κάθε μέρα εκεί έξω, στο δρόμο, στο λεωφορείο, στα καταστήματα, στη δουλειά, στον καφέ!..
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικότερα!

1) Το Κατινο-Τζιπάκι (κοινώς, ο άνθρωπος-τζιπάκι, ή ακόμη χειρότερα, όταν ο άνθρωπος είναι..μανταμίτσα με πλατινέ μαλλί, τεράστιο γυαλί, και μυαλό..κουκούτσι!)
Είναι μία νέα φυλή αυτοί οι άνθρωποι-τζιπάκια!
Τριγυρνούν στους ελληνικούς δρόμους, και σπέρνουν τον τρόμο και το θάνατο! Κολλάνε πίσω σου, σου παίζουν τα φώτα στην Εθνική 2 χιλιόμετρα πριν σε φτάσουν, κάνουν σαν υστερικά μέχρι να υποκληθείς στο δυναμισμό τους, και σε περίπτωση που πας να τους σπάσεις τον τσαμπουκά, παίρνεις σαν μπόνους δωράκι μούτζα και κοσμιτικά επίθετα!
Don't you just love them? Οι κατίνες προτείνουν τη δημιουργία ενός κινήματος αφανισμού τους!Για σκεφθείτε το, και λιγότερα καυσαέρια θα έχουμε, και λιγότερα τάνκς στο δρόμο, και επιτέλους η ξανθιά μανταμίτσα θα επιστρέψει στο παλιό, κλασσικό, αγαπημένο της κάμπριο, που και το πλούσιο μαλλί της αναδεικνύει ανεμίζοντας κόντρα στον άνεμο, και αποτελεί την καλύτερη, διαχρονική γκομενοπαγίδα :-)

2) Ο Εαυτούλης!Είναι ο άνθρωπος που θα σε βγάλει από τα ρούχα σου (γι'αυτό φρόντισε, να φοράς ωραία εσώρουχα!). Ενδιαφέρεται κυρίως για τον εαυτούλη του, αρέσκεται στο "παίρνω" και ποτέ στο "δίνω", κάνει την πάπια όταν του ζητηθεί να συνεισφέρει σε κάτι, και σε περίπτωση που προσπαθήσεις να βρεις το δίκιο σου, θα καταλήξεις να φαίνεσαι εσύ ο..κακός της παρέας!
Εγώ προσωπικά, με τη βαθιά μου κατινοεμπειρία, έχω συναντήσει ουκ ολίγα δείγματα της συγκεκριμένης "favorite" κατινοκατηγορίας! Ονόματα δε λέμε (οικογένειες δε θίγουμε) - διότι είπαμε,έχουμε και ένα επίπεδο! Θα σας διηγηθώ όμως ουκ ολίγες ιστορίες, και θα βγάλετε εσείς τα συμπεράσματά σας!..


3) Ο Κοξ ΟμΠαξ - Αυτή η κατηγορία, είναι από τις αγαπημένες μας! Ο Κοξ ΟμΠαξ (από το γνωστό αρχαίο ρητό!) είναι ο άνθρωπος ο κολλημένος, εκείνος που φοράει ακόμα το πατομπούκαλο, ζει στον κόσμο τον δικό του, και δεν έχει καμία, μα καμία, επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο!
Γνωστός και ως..βαριά μορφή nerd, ο Κοξ ΟμΠαξ δε μιλάει πολύ, δε γελάει καθόλου, δεν τολμάει να κοιτάξει γυναίκα στα μάτια, έχει αγαπημένο του φίλο το κομπιούτερ, και αν ήξερε την ύπαρξη τούτου 'δω του μπλογκ, θα μας έριχνε στην πυρά της Ιερής Εξέτασης!



Αυτά ήταν τα 3 πρώτα, βασικά, κατινάκια! Ακολουθούν περισσότερα - προσεχώς!
Μέχρι τότε αν (α) ξέρετε κάποια από τα παραπάνω κατινάκια στην καθημερινή σας ζωή, λάβετε τα μέτρα σας! Αν πάλι (β) αναγνωρίζετε στοιχεία του εαυτού σας στα κατινάκια μας, may God be with you!..

@@----------------------@@
Λόγια της κατίνας Τούλας

2 σχόλια:

Vasiliki είπε...

Καλά Τούλα μου... Καταπληκτικό!!! Ανέφερες τις πιο βασικές κατινο-κατηγορίες ανθρώπων... Προσοχή στους εχθρούς μας λοιπόν και ακόμα περισσότερο στους "κρυφούς" εχθρούς μας :P

Ανώνυμος είπε...

Με ενδιαφέρον διάβασα τις απόψεις σας και έρχομαι να σας ενημερώσω!Αν ψάχνετε και για άλλες κατηγορίες ή κάτι σχετικό της 2ης κατηγορίας μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του μίζερου!!! Θα επεμβαίνω ως έκτακτος συνεργάτης....