Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός..!

...Ο πρόστυχος, ο έξυπνος, ο γοητευτικός! Ο τέλειος άντρας δεν είναι πουθενά, Γι'αυτό κάτσε μαζί μου, και μη ζητάς πολλά!"


..λέει το τραγούδι, προσγειώνοντας κάθε ονειροπαρμένη ελπίδα μας να βρούμε έναν (έναν ζητάμε, όχι πολλούς, μόλις έναν!) άντρα που να έχει τα βασικά χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί τέλειος.
Όχι, ούτε το θεληματικό πηγούνι, ούτε το υπεργυμνασμένο κορμί είναι τα ζητούμενα. Έχει ο George (Clooney) θεληματικό πηγούνι? Ή μήπως έχει ο Γεωργούλης? Όχι! Έχει ο Ρουβάς τέλεια χαρακτηριστικά? Η' μήπως έχει ο Μπραντ Πιτ?
Το ζητούμενο είναι το σύνολο. Η συνολική παρουσία του άλλου, τόσο η εξωτερική, όσο και η εσωτερική! Και σε αυτό το ποστάκι, θα μείνουμε στην κύρια δυσκολία που αντιμετωπίζουμε όλες μας καθημερινά, στη συναναστροφή μας με υποψήφιους τέλειους άντρες : Τον εσωτερικό τους κόσμο (ή ό,τι υπάρχει από αυτόν!)

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί "Μα καλά, όλοι οι βλάκες σε μένα πέφτουν?" ή "Ένας άντρας με μυαλό, δεν υπάρχει?"..Είναι ένα από τα αιώνια προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα - Γιατί οι άντρες δεν μπορούν με τίποτα (μα με τίποτα) να συνεννοηθούν με τις γυναίκες? Είμαστε τόσο περίπλοκες, κυκλοθυμικές, απαιτητικές? Ή μήπως το μυαλό τους λέει απλά ότι 1+1 κάνουν δύο, και τα υπόλοιπα δεν τους αφορούν?
Μένουν στο προφανές, και δεν μπορούν να κάνουν σύνθετες σκέψεις, θα έλεγε κανείς. Κι όμως, στην καθημερινή τους ζωή σκέφτονται λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα, σχεδιάζουν ολόκληρα σχέδια εξαπάτησης από το αφεντικό τους μέχρι τη γυναίκα τους, και αποδεικνύουν περίτρανα ότι ναι, μυαλό έχουν!
Τότε, γιατί δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σωστά, είναι η επόμενη ερώτηση!

Ο αντρικός εγκέφαλος έχει εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από τον γυναικείο.


Το σκίτσο εδώ,μιλάει και μόνο του!Ο άντρας μπορεί να αποσυντονιστεί άμεσα ακόμη και από το πιο σημαντικό πράγμα με το οποίο ασχολείται, αν του δoθεί κάποια αφορμή (ή μερικές φορές, χωρίς να υπάρχει καν η αφορμή) για να σκεφτεί - τί άλλο - το sex!
Παρακαλώ λοιπόν όλο το αντρικό αναγνωστικό μας κοινό να μας απαντήσει, έστω και..ανώνυμα - Τί είναι αυτό που καθορίζει τόσο πολύ τη συμπεριφορά σας στο συγκεκριμένο θέμα? Γιατί η θέα και μόνο μίας ωραίας σέξι γυναίκας σας ξυπνάει τα..ζωικά σας ένστικτα?

Φυσικά, στον ανδρικό εγκέφαλο υπάρχουν και μερικά ακόμη 'σημαντικά' πραγματάκια που πασχίζουν να...καταλάβουν λίγο χώρο!Ξέρετε, οι αγώνες, το βρίσιμο μεταξύ φίλων, οι υπολογιστές, τα παιχνίδια, η μπάλα, το φαΐ και άλλα τέτοια εποικοδομητικά!

Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μαζί τους. Ο γυναικείος εγκέφαλος, εν αντιθέσει με τον ανδρικό, δε σταματάει ποτέ μα ποτέ να σκέφτεται! Επεξεργάζεται και την παραμικρή πληροφορία, προσπαθεί να τη συνδυάσει και να βγάλει ένα συμπέρασμα - τη στιγμή που η πληροφορία αυτή μπορεί να είναι και εντελώς άχρηστη!

Πόσες φορές δε σας έχει τύχει να γυρνάτε στον καλό σας, που κοιτάει στο υπερπέραν με βλέμμα αγελάδας, και να τον ρωτάτε "τί σκέφτεσαι αγάπη μου?" για να πάρετε την κλασσική απάντηση "Τίποτα".."Σε απασχολεί κάτι, γιατί δε μου μιλάς?" ρωτάτε στη συνέχεια, κι εκείνος επιμένει πως "Δεν έχω τίποτα, μα τί σ'έπιασε πάλι"!

Ε ναι λοιπόν, μετά από πρόσφατη κουβέντα που είχα με 2 άντρες αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, διαπίστωσα πως ο καλός μας όντως το εννοεί όταν λέει ότι δε σκέφτεται απολύτως τίποτα! Ο ανδρικός εγκέφαλος δε λειτουργεί διαρκώς! (Θα μου πεις, κι όταν λειτουργεί δεν λειτουργεί σωστά, αυτό όμως είναι άλλη ιστορία!)

Τέλος πάντων - Ξεφύγαμε από το θέμα μας όμως! Ο τέλειος άντρας λοιπόν είναι μία ουτοπία. Όπως είναι, μάλλον, για τους άντρες και η τέλεια γυναίκα! Γι'αυτό, αν θέλετε πάση θυσία να τα βρείτε όλα και..σύντομα, υπάρχει πάντα και μια άλλη λύση - την οποία θα μας διηγηθεί σύντομα η μικρή κατίνα Σούλα!
Αναμείνατε στις οθόνες σας!..
@@----------------------@@
Λόγια που εκφράζουν όλες τις κατινούλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: